Közlemény

2022.01.12. 13:02

Fidesz: Kamuleleplezéssel rukkolt elő Ungár portálja - A Haladás Sportkomplexumban tartott jótékonysági rendezvény is a célkeresztbe került

"Farkas Balázs, a kamuleleplezések nagymestere inkább arra válaszoljon, hogy milyen tanácsokat adott rövid pályafutása alatt havi 500 ezer forintért a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjének, akit azóta első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek sikkasztás miatt" - írja a Fidesz szombathelyi szervezete szerdai közleményében.

VN

Az országos sajtó is átvette az ugytudjuk.hu oldalon megjelent cikket, amiben azt tették szóvá, hogy számos, a Haladás Sportkomplexumban megtartott rendezvény bérleti díját a Vasi Friss Rádió Kft. fizette. Azokon kormánypárti politikusok is megjelentek.

 

A Fidesz szombathelyi szervezete szerdai közleményében rámutatott: a cikk szerzője leleplezte a nagy semmit, hiszen az említett cég évente legalább félszáz rendezvényt szervez. Majd hozzátették: "(...) a kifogásolt programok egyike egy jótékonysági rendezvény volt, melynek köszönhetően 605 ezer forinttal járultak hozzá a házigazdák egy szombathelyi kisfiú gyógykezeléséhez. A helyi vállalatok vezetői tombolatárgyakat, mások étkezést ajánlottak fel, a Vasi Friss Rádió Kft. pedig arról tájékoztatott minket, hogy a terembérleti költség átvállalásával támogatta ezen jótékony ügyet."  

 

A Fidesz közleményében arra is kitért: "(...) az sem titok, hogy a polgári oldal ezt  - a rendezvényszervezés területén komoly tapasztalatokkal rendelkező - céget bízta meg azzal, hogy megszervezze a fogadással  egybekötött politikai fórumát. A szerződéskötések,  rendezvényszervezések mind törvényes és etikus módon zajlottak. Ezen  eseményeken dr. Hende Csaba nem szervezőként, hanem vendégként,  előadóként vett részt". 

 

Hangsúlyozták azt is, hogy ezek a rendezvények a Haladás Sportkomplexumnak piaci alapon több millió forint bevételt jelentenek.

 

 "Annak a cégnek, amelyből a baloldali városvezetéshez kötődő rokokonok csak vitték a pénzt alkalmazottként, emlékezzünk vissza rá, hogy László Győző alpolgármester felesége havi több százezer forintért látta el pont a rendezvényszervezői feladatokat nem túl nagy sikerrel" - olvasható a közleményben. 

 

Frissítés!

 

A Fidesz szombathelyi szervezetének közleményére később Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője reagált, szerinte a Fidesz frakció közleményében elfelejtett magyarázatot adni arra, hogy miért a Vasi Friss Rádió Kft. fizetett. A politikus teljes közleményének szövegét itt olvashatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában