Példakép mindmáig

2022.02.19. 07:00

A magyar ápolók napja alkalmából rendeztek ünnepséget Szombathelyen

Az Országgyűlés határozata alapján 2014 óta ünnepeljük a magyar ápolók napját február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján.

Gyöngyössy Péter

A magyar ápolók fájánál koszorúzott Ferenczy Mónika, Szabó László és Némethné Baráth Anikó

Forrás: Cseh Gábor

A magyar ápolók napja alkalmából tegnap kora délután a PTE Szent-György Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola és a PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja rendezett ünnepséget. Az intézmény parkjában 2017-ben a Kossuth Zsuzsanna-emlékév során ültetették el a magyar ápolók fáját, itt ünnepeltek. 

 

A középiskolások énekes-verses műsora után Némethné Baráth Anikó, a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója köszöntőjében példaként állította a ma élő nemzedék elé Kossuth Zsuzsannát, akinek ápolói és kórházszervező munkája eredményeként a szabadságharc idején három hónap alatt 72 tábori kórház létesült. 

 

Az ápolók fájánál koszorút helyezett el Ferenczy Mónika és Szabó László, a PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának tanárai és Némethné Baráth Anikó, a technikum igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában