Támogatás

2022.02.08. 13:00

A Magyar falu program forrásából felújítják a kultúrházat Köcskön, de játszóteret is építettek

A Magyar falu programban nyert több mint 19 millió forintból megújulhat a Hunyadi utcában a művelődési ház, egy másik nyertes pályázat nyomán játékelemekkel gazdagodott a játszótér.

Tóth Kata

V. Németh Zsolt és Magyar Tibor mögött a felújításra váró művelődési ház

Fotó: © Unger Tamás

Decemberben elkészült a játszótér, a 60-as évek elején épült kultúrház felújítására pedig 19,2 millió forintot nyert az önkormányzat. A külső szigetelés és a födémszigetelés valósulhat meg az összegből; az utóbbi a mennyezetre szerelt gipszkarton burkolattal, hogy az egyenetlenségeket elfedjék. Új ereszcsatorna is lesz, és frissen festik a belső tereket, sorolta a helyszínen Magyar Tibor polgármester. 

 

A művelődési ház változatos programoknak ad helyet a 230 lelkes faluban: falunapot, pingpong- és dartsversenyt, családi rendezvényeket, lakodalmakat is lebonyolítanak ott. Szabó Eliza kulturális asszisztens kézműves-foglalkozásokat hozott a házba, és viszik tovább a hagyományos alkalmakat is, tudtuk meg. Korábban a két falurészen két-két játék szolgálta a kicsik örömét – a játszótér nemrég több korosztály igényeire szabott játékelemekkel bővült a kisköcski részen, ugyancsak a Magyar falu programban nyert 5 millió forintból. 

 

Nem ért még véget a bővítés: folytatják a tereprendezést, ösvényt alakítanak ki, kispályás focikapukat és kosárpalánkot akarnak elhelyezni. Az utóbbi években egyre több kisgyermek születik ebben a falurészben, az idén három kisbaba érkezését is várják, köszönhetően a kormány családtámogatási rendszerének is, mondta Magyar Tibor polgármester. 

 

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a fejlesztések kapcsán úgy fogalmazott: – Egy település vitalitásának jele, ha játszóteret épít. Örvendetes hallani, hogy egyre több gyermek születik, és hogy a közösségnek igénye van arra, hogy összejöveteleket szervezzen a gasztronómia tárgyában vagy más alkalomból. Mint mondta, látszik a Nemzeti Művelődési Intézet jelenléte, aktivitása is. Köcsk pedig a továbbiakban is számíthat arra, hogy ütemezetten sorra kerülnek a megoldandó feladatok a most induló programok révén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában