Eredmények

2022.02.09. 07:00

Iskolások korcsolyával - Elég sűrű a program a szombathelyi műjégpályán

A középiskolások versenyével folytatódott az Iskolák a jégen játékos sportverseny a városi műjégpályán, a 35. Jégszezon programsorozatából pedig a Mesélő fakutya rendezvénye következett.

Tóth Gábor

Minőségi versenyt hozott az „Iskolák a jégen” középiskolás kiírása

Forrás: VN/Városi Diáksport Bizottság

A Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Városi Diáksport Bizottság idén is megrendezte az Iskolák a jégen játékos sportversenyt – ezúttal a középiskolások számára. A népszerű erőpróbára rekordszámú csapat nevezett: a lányoknál nyolc, a fiúknál 12 gárda tette próbára tudását, felkészültségét. A csapatokat nyolc versenyző alkotta, hat kezdő és két csere (a fiúcsapatban két lány is szerepelhetett). 

 

Varga Jenő ötletgazda, műsorvezető, fő szervező köszöntőjében elmondta, komoly sikernek tartja, hogy az iskolák ilyen nagy számban indítottak csapatokat a versenyen. Idén a középiskolák versenyén a lányoknál az ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium csapata, míg a fiúknál a Nagy Lajos Gimnázium gárdája nyerte el a Legjobban korcsolyázó iskola címet.

 

 Végeredmény, lányok: 1. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Török Julianna, Babos Boglárka, Bakonyi Emma, Kránitz Anna, Fullár Emma, Czóbel Barbara, Ádám Júlia); 2. VMSZC Oladi Technikum; 3. Nagy Lajos Gimnázium. Fiúk: 1. Nagy Lajos Gimnázium (Bödei Bálint, Németh Áron, Kaposi Máté, Sáray László, Kálmán Szabolcs, Gyürüs Bence); 2. VMSZC Gépipari és Informatikai Technikum I.; 3. VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium. 

 

Vasárnap a Mesélő fakutya rendezvényével folytatódott a 35. Jégszezon – a Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében. Varga Jenő megemlékezett Balogh József költő-tanárról, majd következett a közös bemelegítés. A fakutyán ülve verset, mesét lehetett elmondani, de aki akart, énekelhetett. A 35. Jégszezon vasárnap 14 órakor a Jégkarnevállal folytatódik, lesz jelmezes felvonulás, „meztelen” korcsolyázás, jégdiszkó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában