Civil kezdeményezés

2022.02.06. 16:43

Parkoló legyen a régi városi strand helyén - az online petíciót Hende Csaba is támogatja

Civil kezdeményezésre már online petícióként is aláírható az a nyílt levél, amit a Markusovszky kórház egészségügyi dolgozói szakszervezete és a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet vezetői írtak alá, és amiben a régi városi strand helyén fásított parkolót kérnek. A kezdeményezést dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is támogatta, aki megoldási javaslatot is megfogalmazott.

VN

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az Országgyűlés alelnöke vasárnap délutáni posztjában azt írta:

 

"A volt városi strand területének eladása előtt, 2021. november 3-án tettem közzé támogatólag Facebook-oldalamon városunk díszpolgára, prof. dr. Széll Kálmán javaslatát arról, hogy újabb lakások és üzletek építése helyett a kórház dolgozói számára kellene parkolókat létesíteni." Hozzátette: "Sajnos, a városvezetés nem hallgatta meg az idős szakember javaslatát, és a 4.500 m2-es területet 80 millió Ft-ért (!!!) elkótyavetyélte."

 

Dr. Hende Csaba amellett, hogy az online petíciót aláírta, felajánlotta segítségét is.

 

Ahogy fogalmazott: "Amennyiben a város vezetése ebben a részében felbontja a beruházóval kötött adásvételi szerződést, és a terület tulajdonjogát ingyenesen átadja az államnak; vállalom, hogy elintézem, hogy a Kormány még az idén megépítse a szükséges parkolót".

 

A szombathelyi országgyűlési képviselő bejegyzése itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában