Fejlődő lakótelep

2022.02.09. 10:00

Új parkolók kialakításával igyekeznek enyhíteni a lakótelepen élők örök problémáján Kőszegen

Az átfogó lakótelep-megújítási folyamat újabb mérföldkövéhez érkezett.

Buda Dávid

Elöl Básthy Béla és Ágh Péter

Forrás: Ohr Tibor

Több mint kétszáz méter hoszszan újult meg az Írottkő utca, az utat övező lakóházak mellé 26 új parkolót is építettek. A már tavaly elkészült beruházás átadóján Básthy Béla polgármester hangsúlyozta, a csaknem 54 millió forintos fejlesztés nagyon fontos része a város átfogó lakótelep-megújítási folyamatának, amelyben többek között 242 meglévő parkolót újítanak fel és 91-et építenek, ezenkívül megújulnak utak és játszóterek, valamint parkosítanak is. 

 

– Kőszeg nemcsak a belvárosból áll, a város része a lakótelep is, amelynek örökölt adottságain folyamatosan igyekeznek javítani. Mikor a városrész épült, még közel sem volt annyi autó, mint most, a parkolás mégis állandó konfliktusforrás a környéken, ezen sikerült most enyhíteni – fogalmazott a polgármester. 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy Kőszeg minél inkább élhető legyen és ez az életminőség-javulás a város minden részét érintse. A kezdeti nagy, 2,8 milliárdos út- és parkolófelújítási csomag új elemekkel gazdagodik, így a felhasználható forrás már 3 milliárd fölött jár, a jövőben is azon dolgoznak, hogy a keret tovább bővüljön. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában