Magyar falu program

2022.02.18. 09:00

Új út vezet Söptére: 275 millió forintba került a beruházás

Mintegy 275 millió forintból újult meg a Szombathely–Csepreg öszszekötő út a települést megelőző és belterületi szakaszán 1,4 kilométer hosszan.

Cseh-Egyed Bernadett

Böröcz Miklós, Nagy Róbert polgármester és Ágh Péter

Forrás: Ohr Tibor

A 30-35 éves burkolat erősen deformált, egyenetlen volt már a forgalmas útszakaszon, felújítására Magyar falu program adott lehetőséget. Böröcz Miklós, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta: a pályaszerkezeti munkák után 12 centiméter vastagon két réteg aszfaltburkolatot építettek be. Megújult a buszöböl burkolata és a hozzá vezető járdakapcsolat is. A munkálatokat árokrendezés, az átereszek tisztítása, padkafeltöltés, burkolatjelfestés és táblacsere zárta.

 

 Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Magyar falu programban számos alsóbbrendű út újult meg a megyében is. – Szemben a Gyurcsány– Márki-Zay-féle baloldal vidékellenes politikájával, kormányfőjelöltjük falusiak elleni megjegyzéseivel, mi a kistelepülések fejlesztését is célunknak tartjuk. Ha felhatalmazást kapunk a polgároktól, folytatjuk a Magyar falu programot – húzta alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában