Pénzt és csomagot is

2022.03.11. 09:00

A sárváriak segítettek, és már negyven határon túli magyar kaphatott pénzügyi segítséget

Az Aranyhíd, ami összeköt Alapítvány csaknem húsz éve segíti a Kárpátalján élő magyarokat. Süle Ferencné, az alapítvány képviselője a háború kitörésekor azonnal felvette a kapcsolatot az ottaniakkal. A sárváriak segítettek, és már negyven határon túli magyar kaphatott pénzügyi segítséget.

Pajor András

A sárvári alapítvány csaknem húsz éve segít a kárpátaljai magyaroknak. A háború kitörésekor a szervezet képviseletében Süle Ferencné azonnal felvette a kapcsolatot az ottaniakkal

Forrás: Pajor András

Süle Ferencné arról adott tájékoztatást, hogy az elmúlt napokban több mint 400 ezer forintnyi adomány folyt be az alapítvány számlájára. Ebből negyven kárpátaljai rászorulónak küldtek fejenként 10-10 ezer forintot és csomagot. Sok idős maradt egyedül, a családjuk eljött, ők otthon maradtak vigyázni a házra és a rászorulókra, mert az üresen hagyott kárpátaljai házakba beköltöznek az ország belsejéből érkező ukrán menekültek. 

 

Közvetlen kapcsolatot tartanak a támogatott kárpátaljai magyarokkal. Több magyar mobilkészülékük van a határhoz közeli területen, amúgy egy perc telefonálás 1700 forintba kerülne Ukrajnába. – A fiatalokat elküldték, hogy ne kerüljenek bele a háborús helyzetbe. Az idősek, betegek otthon maradtak, akiknek gyógyszer kell és az élelmiszer is nagyon megdrágult. A gáz az itteni ár duplájába kerül, ezt a 25 ezer forint értékű nyugdíjukból nem tudják kifizetni. 

 

A hatvan év feletti férfiakra maradtak a megélhetésüket adó tavaszi mezőgazdasági munkák is – szólt a határon túliak helyzetéről Süle Ferencné. Hozzátette azt is, hogy a Kárpátalján élők számára a leghatékonyabb segítség most a pénzbeli adomány. Éppen ezért a Sárvári Városi Karitatív Krízis csoport és az Aranyhíd, ami összeköt Alapítvány továbbra is várja a segíteni szándékozók adományait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában