Magyar falu program

2022.03.09. 07:00

Megújult a falvakat összekötő közút

Mintegy 2,3 kilométer hosszan újult meg a települést Peresznyével összekötő út. A beruházás 415 millió forintból valósult meg a Magyar falu programban.

VN

Böröcz Miklós megyei igazgató, Orbán Gyula és Krizmanich István polgármesterek és Ágh Péter országgyűlési képviselő

Forrás: Ohr Tibor

A 30–35 éves burkolat erősen deformált, nyomvályús, egyenetlen volt. A felújítás során a pályaszerkezeti hibákat javítása után két réteg aszfaltburkolatot építettek be összesen 12 centiméter vastagságban. A munkálatokat árokrendezés, az átereszek tisztítása, padkafeltöltés, burkolatjelfestés és szalagkorlát- és táblacsere zárta.

 

 Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: – Amíg a Gyurcsány-korszakban csak beszéltek az útépítésekről, és alig volt érdemi eredmény addig ma azt láthatjuk, hogy újabb és újabb források állnak rendelkezésre ilyen célokra. Miközben Magyarországon folyamatosan zajlik a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése, kormányzati támogatásból elkezdődött az alsóbbrendű utak felújítása, de sok még a feladat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában