A megye ismert vendéglátósa

2022.04.07. 16:24

A kedvenceit válogatta össze - Pammer korsókból nyílt kiállítás Vasszécsenyben - fotók, videó

A megye ismert vendéglátósa, borlovag, a Rotary Club elnöke – sokan sokféle minőségében ismerik Pammer Istvánt. Szerdán a Magyarországi Korsó és Pohárgyűjtő Egyesület tagjaként és lelkes korsógyűjtőként mutatkozott be kollekciójának egy kis szeletével a Pungor Ernő Művelődési Házban.

Polgár Patrícia

Pammer István a szívének legkedvesebb korsókat rendezte össze a tárlatban.

Forrás: Cseh Gábor

Vendéglátós éveinek a kezdetén még a sörkultusz volt erősebb Magyarországon, az italhoz pedig dukáltak a különböző szemet gyönyörködtető poharak és korsók. A sors aztán összesodorta Szemere Istvánnal, akivel közösen megalapították a Magyarországi Korsó és Pohárgyűjtő Egyesületet – így emlékszik vissza szenvedélyének eredetére Pammer István. - A megalakulásunktól kezdve minden évben egyre több korsó került hozzám. Ha elmegyek egy vásárba és látok egy olyan darabot, amilyen nekem még nincsen, azt megveszem – magyarázta el, hogyan került hozzá a sok relikvia. Hozzátette: családi házukban már a megépítéskor külön helyet alakítottak ki a gyűjteménynek.

 

Ennek a több száz darabot számláló kollekciónak egy kis szeletéből, mintegy 260 darabból rendezett be kiállítást a művelődési házban.

 

A tárlatot szerda délután nyitották meg, ahol Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere köszöntötte a megjelenteket, akiknek ezt követően Varga Balázs, a Rotary Klub elnöke mutatta be Pammer Istvánt. A kiállító bemutatását követően a korsók kerültek a reflektorfénybe: a különleges darabokról Szemere István, a Magyarországi Korsó és Pohárgyűjtő Egyesület elnöke mondott részletes ismertetőt. A kiállításban Pammer István a kedvenceit válogatta össze: kerültek a tárlatba névre szóló korsók, egy hibásan nyomott egyesületi korsó, de helyet kapott egy, az athéni olimpiáról származó és egy másik, a német egészségügyi törvényt magán viselő korsó és nem utolsósorban a szívének legkedvesebb darab, az unokája korsója is. A kiállítási darabok összeválogatásánál válogatásánál a változatosságra törekedett a gyűjtő.

Pammer István kiállítása előzetes egyeztetést követően április 19-ig tekinthető meg a Pungor Ernő Művelődési Házban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában