Angyali suhanás a lovak szárnyán

2022.04.13. 13:00

Angyalka kezelésére - Jótékonysági program a Nagymizdói Lovasudvarban

Jótékonysági rendezvényt tartottak Angyali suhanás lovak szárnyán címmel a Nagymizdói Lovasudvarban, Hendawy Angel járássegítő terápiájának támogatására.

Tóth Judit

Lóháton Hendawy Angel, mellette oktatója, Pölöskei Tamara

Forrás: Tóth Judit

A tízéves kislány, Hendawy Angel – a legtöbbeknek Angyalka, mi is bemutattuk őt – Budapesten kezdte el a robotterápiás járássegítő foglalkozást, amely az országban egyedülálló és rendkívül költséges kezelés. A család rengeteg támogatást kapott az utóbbi hetekben, ezúttal Lukács Melinda kezdeményezett egy gyermekeknek szóló programot, amelyet a Nagymizdói Lovasudvarban tartottak.

 

 A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen Angyalka is ide jár terápiás lovaglásra Pölöskei Tamara lovasoktatóhoz. Törökné Horváth Eszter polgármester köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, majd Angyalka vehetett át érmet és serleget lovasoktatójától eddigi kitartó munkájáért. A gyerekek kipróbálhatták, milyen lóháton ülni, a bátrabbak jutalomfalatokkal is kínálhatták az állatokat.

 

 Volt lovasbemutató, színházi előadás, lufihajtogató bohóc, arcfestés, csillámtetoválás és hajfonás, sok csemege is várta a családokat az asztaloknál. A dobozkákba összegyűjt adományokat Angyalka kezelésére ajánlották fel a szervezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában