Nyolcadik alkalommal rendezték

2022.05.21. 16:48

Előkelő vasi helyezések a tatabányai VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságról - fotók

Nyolcadik alkalommal rendezték meg csütörtökön a Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot. Az országos versenyről elégedetten távozhattak a vasi indulók.

Tóth Katalin

Forrás: VN/ Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy/Szombathely KvK, Mersich Miklós/Kőszegszerdahely ÖTPE

Összesen 419 lépcsőfokot kellett leküzdeniük 280 méteres szintemelkedéssel az ország minden részéről érkezett tűzoltóknak és rendvédelmi dolgozóknak. A rendkívül erős 150 fős mezőnyben Vas megyéből hárman képviselték a Kőszegszerdahelyi ÖTPE-t, három sárvári hivatásos tűzoltó is versenyzett és a nők kategóriájában egy fő a megyei igazgatóságról. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt.

Ahogy a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is olvasható: tűzoltó védőruhás női kategóriában Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója a második helyen ért célba, a serleg mellett különdíjat is átvehetett. Férfi kategóriában, a védőruhás versenyzők között a 18-30 évesek korosztályában Tóth Huba, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja ötödik, Bognár Dávid, a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tagja tizenhetedik, míg Faller Tamás, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója huszonnyolcadik lett. Férfi kategóriában, védőruhások között, a 31-40 évesek korosztályában Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tűzoltója nyolcadik, míg Nagy Zoltán tű. őrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója tizennegyedik helyet szerezte meg. A férfiak mezőnyében, sportfelszerelésben teljesítette a távot Vass Ferenc tű. főtörzsőrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója, aki a tízedik helyen ért célba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában