Turisztikai megnyitó

2022.06.16. 07:00

A törölköző nem véd meg a tolvajoktól - Veszélyekre figyelmeztettek Sárváron - videó

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a turisztikai idényt megnyitó és a szünidei időszak veszélyeire figyelmeztető sajtótájékoztatót tartott – a polgárőr szervezetekkel együtt – szerdán a Sárvári Gyógyés Wellnessfürdőn.

Polgár Patrícia

László Péter, Némethné dr. Zsigó Zita, Seffer Lilla c. r. őrnagy mb. sajtószóvivő és Péntek Róbert, a vasi polgárőr szervezetek szövetségének sajtóreferense a sajtótájékoztatón

Forrás: Horváth Balázs

László Péter rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte: a turisztikai szezonban Vas megyében jelentősen megnő a közlekedők száma. A forgalom növekedésével több baleset, veszélyes szituáció is kialakul. Azt tanácsolja az útra kelőknek, hogy mindig időben induljanak, közlekedjenek fokozott óvatossággal és tartsák be a sebességhatárokat. 

Némethné dr. Zsigó Zita rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője a bűnmegelőzés fontosságáról beszélt, különös tekintettel a nyár veszélyeire. 

– Érdemes átgondolni az alapvető vagyonvédelmi szabályokat – mondta, példákat is hozott. Strandoláskor csak azokat az értékeket vigyük magunkkal, amelyekre mindenképpen szükségünk van, ezeket az értékmegőrzőben helyezzük el. Ha ez nem lehetséges, mindig legyen valaki, aki vigyáz az értékekre, ugyanis a jó öreg törölköző nem véd meg minket a tolvajoktól. Se az autó utasterében, se a csomagtartóban ne tároljuk értékeinket, kisállatot vagy gyermeket még pár perce se hagyjunk a gépkocsiban!

 A nyaralóknak az otthonuk biztonsága érdekében az elektromos riasztórendszerek használatát javasolja és azt, hogy egy rokon, ismerős naponta látogasson el a házhoz, ürítse a postaládát, keltse annak látszatát, hogy vannak a lakásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában