Vízilabda

2022.06.29. 12:28

Az ausztrál lányok is szeretik a vasi pecsenyét

Sajnos kenguruleves, sült emu, krokodil- vagy vadbölénypörkölt nincs az étlapon, de az ország egyik legjobb steakje egyértelműen Bükfürdőn kapható - mondta kedélyesen az egyik étterem tulajdonosa azoknak az ausztrál vízilabdázóknak, akik a FINA világbajnokságra érkeztek Magyarországra.

vaol.hu

Forrás: K. V.

Mint ismert: Az ausztráliai vízilabdázók első mérkőzésük egyikét Sopronban  játszották, szállásuk pedig az egyik bükfürdői  hotel lett. A büki étterem meglátta ebben a "reklámlehetőséget" és arra kérte az ausztrál  lányokat, hogy mondjanak véleményt a Vas megyei ételkülönlegességekről.

Itt a legjobb a steak és a vasi pecsenye

"Dödölle, rábahidvégi tejfölös ponty, vasi pecsenye biztos, hogy nincs egyetlen ausztráliai étlapon sem, ezért a lányok ezekből is kaptak kóstolót. Az egyik kimerítő mérkőzés után, a legtöbben egy kis "hazai ízre" vágytak és steaket is rendeltek vacsorára. Sok ausztrál lány elismerően nyilatkozott a magyar ételekről, az egyik el is kérte a vasi pecsenye receptjét - mondta Kerekes Szilárd, az étterem tulajdonosa.
Az ausztrál sportolók látogatásának gyorsan híre ment a FINA világbajnokság résztevői között, másnap több bíró és edző is arra hivatkozott, hogy a szállodában hallottak az étteremről, ők is ennének itt egy steaket- mondta Kerekes Szilárd. 

Az ausztrál lányok egy közös fotót is készítettek az étterem dolgozóival, amelyet a közösségi médiában is megosztottak. Ennek hatására már néhány újabb asztalfoglalás is érkezett a bükfürdői étterembe, az egyik Győrből érkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában