Ma is bátor kiállás kell

2022.06.04. 13:00

Élő valóság - Trianoni megemlékezést tartottak szombat délelőtt Viszákon - fotók

A település központjában felállított trianoni emlékműnél Avas József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

-Amíg a határainkon túl, Felvidéken, Erdélyben vagy Kárpátalján összegyűlik csak tíz magyar gyermek egy óvodában, tíz magyar férfi egy faluházban vagy tíz hívő lélek egy imaházban vagy egy templomban, addig Trianon élő valóság - fogalmazott. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében ezt mondta: - Ma is bátor kiállás kell. A magyar nemzet feldarabolása ellenében összetartozásra, a sérelmek ellenében megbékélésre, a viszálykodás ellenében párbeszédre, az értékvesztés ellenében pedig mértékadó értékőrzésre van szükség.

Forrás: Szendi Péter

A Nemzeti Összetartozás Napja törvénybe iktatott, hivatalos gesztusként jó alkalom arra, hogy egységbe kovácsolja azokat, akik magyarként képzelik el a maguk és gyermekeik, unokáik jövőjét. A trianoni békediktátum 102. évfordulója alkalmából rendezett nemzeti megemlékezésen közreműködött a Viszáki Asszonykórus és a helyi gyerekek, a zsigárdi iskola néptáncegyüttese, Farkas Ignác színművész, Szombathely Város Fúvószenekara és Fölnagy Csaba énekes-gitáros. Az megemlékezés főhajtással és koszorúzással ért véget.

Forrás: Szendi Péter
Forrás: Szendi Péter
Forrás: Szendi Péter


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában