Kánikula

2022.06.29. 11:14

Hideg, palackozott vizet és jégkrémet osztanak a közlekedőknek rendőrök Sárváron

police.hu

Forrás: police.hu

A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai a Városi Baleset-megelőzési Bizottsággal együttműködve, a 2022. június 28. és június 30. közötti időszakban, közlekedésrendészeti akció keretében hideg, palackozott vizet osztanak a közlekedőknek. A gyermekek jégkrémet is kapnak az egyenruhásoktól azért, hogy könnyebben viseljék a hőséget. Az akció ideje alatt a rendőrök a megállított járművezetőket preventív közlekedési tanácsokkal is ellátják.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, fogadják meg az alábbi baleset-megelőzési tanácsokat, hogy mindenki hazaérjen!

- A nyári időszakban megnő a főutak, valamint a fürdőhelyekhez vezető utak forgalma! Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben mindenki a szabályokat betartva, fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen!

- A nagy melegben a gépkocsi belső tere gyorsan felmelegszik, ezért különösen fontos, hogy ne hagyjanak gyermeket, élő állatot a járműben.

- A járművezetők reakcióideje lelassulhat, könnyen figyelmetlenné válhatnak. Ezért kérjük, hogy a gépkocsivezetők kiemelten figyeljenek a motorkerékpárosokra, a kerékpárosokra, valamint a gyalogosan közlekedőkre!

- A nagy meleg megviselheti a szervezetet, a járművezetők az időjáráshoz alkalmazkodva, kipihenten induljanak el otthonról! - olvasható a police.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában