Megoldódik az ügy?

2022.06.08. 17:28

Hulladékhelyzet Vasszécsenyben: jövő héttől már új szolgáltató viszi el a szemetet?

Miután hétfőn nem vitte el a hulladékot a szolgáltató STKH Kft., szerdán ülést tartott a falu képviselő-testülete. A héten megoldódhat a probléma.

vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Mint arról beszámoltunk, igencsak meglepődtek a vasszécsenyiek, amikor azt tapasztalták, hogy hiába tették ki a házuk elé a kukákat, azokat a szolgáltató nem ürítette ki. Helyette levelet hagytak, amelyben jelezték, hogy a jelen körülmények között – érvényes szerződés hiányában – nem folytatják a közszolgáltatást.

A szerdai képviselő-testületi ülés  után Zsolnai Zoltán polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy szerdán tárgyalásokat folytattak az érintett hatóságok, hivatalok vezetőivel, valamint egyeztettek a leendő szolgáltatóval, nem lesz szükség kijelölésre. – Véleményem szerint a kialakult helyzet gyorsított eljárásban akár még ezen a héten megoldódhat – fogalmazott a faluvezető. – Azon vagyunk, hogy településünkön minél előbb rendeződjön a krízishelyzet, lehetőség szerint egy mindenki számára elfogadható, hosszú távú érdekeinket figyelembe vevő eredményre jussunk. A Vas megyei szolgáltató, a SZOMHULL Nonprofit Kft. sok év után májusban megkapta az eddig is végzett tevékenységéhez a szükséges minősítést. Ez megnyitja az utat ahhoz, hogy a hulladékgazdálkodás a közszolgáltatás területén is ismételten többszereplős legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában