Családi délután

2022.06.01. 09:00

Tovább erősödhet a kis Vas megyei falu közössége

Családi délutánt rendeztek a napokban Nemescsón. A színes programok mellett két átadót is megtartottak: a település lakói először láthatták az önkéntes tűzoltó-egyesület új tűzoltóautóját, valamint kipróbálhatták az újonnan megépült bemutatóteret.

Polgár Patrícia

Ágh Péter, Szerdahelyi-Bánó Irén

Forrás: Ohr Tibor

Két pályázat megvalósulásának is örülhetnek a nemescsóiak: a település önkéntes tűzoltó-egyesülete a Magyar falu program civil szervezetek támogatására kiírt pályázatán tavaly 5 millió forintot nyert el, amelyből Németországban megvásárolhatták új, víztartályos autójukat. 

A Tézsula Hagyományőrző Egyesület hungarikumpályázatának eredményét is szombaton csodálhatták meg először a település lakói. Az elnyert 2,2 millió forintból egy kemencének is helyet adó bemutatóteret építettek. Emellett elkészült a település honlapja, egy, a falut bemutató kiadvány és egy kisfilm is. Ezeket mind a családi délutánon láthatta először a közösség – tudtuk meg Szerdahelyi-Bánó Iréntől, Nemescsó polgármesterétől. 

A sikeres beruházásokkal kapcsolatban Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Nemescsó méltán híres a civil életéről. A közösségi élet aktivitásához a tűzoltók és a Tézsula Egyesület tagjai is hozzájárulnak. Mindaz, amit most átadtak, a faluközösség további megerősödését szolgálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában