Sikeresen szerepeltek

2022.07.04. 10:47

Feltette a koronát idei teljesítményére Dance Jam tánccsoport - fotók

Sikeres évadot zárt a Dance Jam tánccsoport. Az eredmények azt mutatják, hogy a csapat fejlődése töretlen, a befektetett munka meghozta a gyümölcsét.

Tóth Kata

A versenyszezont a Magyar Látványtáncok Szövetsége és a Modern Táncok Magyar Szövetsége is nemzetközi versennyel zárta. A megmérettetésekre az idei szezonban legeredményesebben szereplő tánccsoportok kaptak meghívást. Június végén az MTMSZ szövetség Budapestre hívta legjobb versenyzőit. A viadalon a kőszegiek nem okoztak csalódást. A junior korosztályban a Csoportkohézió koreográfia az erős mezőnyben első helyezett lett. A szóló kategória eredményhirdetése igazi örömünnep volt a csoportnak: a dobogó két legfelső fokára is Dance Jam-es lányok állhattak. Németh Mira első, Gergye Liliána második lett a népes mezőnyben. A dobogóról épphogy lecsúszott Nagy Réka, ő negyedik lett. A felnőtt kategóriában induló A közösség fogságában koreográfia az 5. helyet szerezte meg. Az erős verseny után még egy kihívás, a másik táncszövetség Európa-bajnoksága várt a táncosokra.

A június utolsó hétvégéjén Balatonfüreden megrendezett MLTSZ EB-n sem maradtak érem nélkül a lányok, sőt három Európa-bajnoki címet szereztek. A junior csapat a kortárs kategóriában megszerezte a bajnoki címet a Csoportkohézió koreográfiával. Szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel a Nagy Réka a Megtalálni önmagam című táncával, valamint A közösség fogságában koreográfia. Az országos versenyzést idén kezdő táncos lányok a gyermek kategóriában a mezőny legfiatalabbjaiként 2. helyet szereztek. A koreográfia a zsűri különdíját is kiérdemelte. Német Mira 2. helye és Gergye Liliána 3. helyezése is kiváló.

Most közel két hónap pihenés vár a táncosokra. Augusztusban a szokásos edzőtáborral kezdik a következő szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában