Lezártuk a szavazást

2022.07.07. 18:29

Hatszáz forintos parkolási díj: a karcos vélemény nyert

Ismét kikértük olvasóink véleményét, mit gondolnak a szombathelyi önkormányzat augusztus elején életbelépő intézkedéséről: 600 forint lesz parkolás óránkénti díja a belvárosban.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, óránként 600 forintos parkolási díj lép életbe Szombathely belvárosában augusztus 1-jétől, miután a közgyűlés baloldali többsége jóváhagyta Nemény András polgármester díjemelésre vonatkozó javaslatát. Annak bevezetésével kapcsolatosan Horváth Attila alpolgármester úgy nyilatkozott: elsődlegesen közlekedésirányítási, és nem költségvetési kérdés volt.

Szerdán az utca emberét kérdeztük, kedd óta pedig a vaol.hu felületén szavazás formájában vártuk olvasóink véleményét. A szavazást lezártuk, a beérkezett szavazatok alapján válaszadók legtöbbje (42 százalék) az ironikus választ jelölte: miért nem emeli az önkormányzat a parkolási díjat rögtön 1200 forintra óránként? Úgy érzik, a 600 forintos díj a polgár „lehúzása”.

Olvasóink csekély százaléka (12 százalék) szerint minden drágul, érthető hogy a parkolási díjakat is emelik. Még kevesebben (5 százalék) voksoltak arra a válaszlehetőségre, hogy ilyen díj mellett egy kávéért már nem érdemes besétálni a Fő térre.

Válaszadóink 22 százaléka pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a belvároshoz közeli ingyenes utcákban egymás hegyén-hátán állnak az autók füves, forgalomtól elzárt területeken, sokszor kapubeállók és lakóházak előtt.

A megkérdezettek 19 százaléka jelölte be a negyedik választ és értett egyet a díjemeléssel, szerintük mindenki tud pár száz métert sétálni a Fő térig. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában