Az Esze Tamás utca felől

2022.07.28. 12:00

Megnyitották Sárváron a Téglagyári utca első szakaszát

Épül Sárváron az Esze Tamás utca irányából a Téglagyári utca újabb szakasza a Kató közig kivezető új nyomvonalon.

Elkezdődött a tervezett Kertvárosi Szabadidőpark előkészítése a Sárvár Aréna mögötti területen

Forrás: Pajor András

A Sárvár Aréna mögötti területre tervezett rekreációs és sportövezet fejlesztésének első lépéseként a város elkezdte megépíteni terület megközelítését lehetővé tevő új útkapcsolatokat. A helyszínen korábban működött ipari üzemre emlékezve Téglagyári utca névre keresztelt, úgynevezett feltáró út első szakaszát az Esze Tamás utca felől nyitották meg. 

A képviselő-testület közben a tervezett sportövezetnél lévő több hektáros, magánkézben álló területet megvásárolta. A 605 millió forintos egyedi kormányzati támogatás tette lehetővé, hogy területet az önkormányzat a Leier Monolit Kft.-től megszerezze. A város kijelölte az utca végleges nyomvonalát, így megkezdődhetett a leendő útalap megerősítése a munkaterületen. 

A város internetes kérdőívet tett közzé a Kertvárosi Szabadidőparkról. Véleményeket vártak azzal kapcsolatban is, hogy a tervezett fejlesztés miként tudna a lehető legtöbb generáció részére szolgáltatást, kikapcsolódást nyújtani és hogy a játszóteret is magába foglaló parkfejlesztés ösztönzi-e majd a gyermekeseket, hogy a szabadidőt természetes környezetben töltsék el. 

A város polgárainak válaszait is felhasználva került benyújtásra a „Kertvárosi szabadidő park fejlesztése Sárváron” című projekt. A pályázat nyertessége esetén első ütemként mindösszesen 1,8 hektáros területen megvalósul a parkon átvezető, szilárd burkolatú út, hullám vonalvezetésű sétány.   Sor kerül parkosításra, növénytelepítésre, utcabútorok kihelyezésére, valamint egy játszótér kialakítására is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában