Hagyomány

2022.07.10. 07:50

Megtelt horvátokkal a szombathelyi Fő tér: táncosok és tamburások

Két év kihagyás után ismét megrendezték a hagyományos horvát napot szombaton a szombathelyi Fő téren szombaton, ez volt a tizennegyedik.

vn

Fotó: © Cseh Gábor

A program horvát nyelvű szentmisével kezdődött a székesegyházban, majd dr. Székely János megyés püspök is ellátogatott a Fő téren felállított rendezvénysátorba, hogy megnézze a kulturális csoportokat.  Köszöntőt mondott Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke és Jurasits Ferenc, a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

Felléptek a Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Iskola gyermekei, a szombathelyi ĐURĐICE vegyeskar, a szentpéterfai Gradišće Kulturális Egyesület, a szentpéterfai Ljubičica énekkar, a Klapa Dičaki, a nardai énekkar, a szombathelyi táncosok, a szombathelyi Guslice tamburazenekar. Közösen énekelték a „Gizdav sam da sam hrvat” dalt. Végül zenés táncház volt a Szentpéterfai Pinka Band és Koprive együttesekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában