Utórengések lehetnek

2022.07.23. 18:56

Ön is észrevette? Kisebb, de érezhető földrengés volt Bük-Répcelak vonalban - Egy évvel ezelőtt is megmozdult a föld!

vaol.hu

19.45.: A műszerek 3,4 erősségű földmozgást érzékeltek, károkról egyelőre nem érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez.

Földrengés volt Répcelak és Csepreg között, kilenc kilométeres mélységben. Az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint a földrengés mértéke a Richter-féle skálán 3,4-es erősségű volt. A földmozgást Répcelakon többen érezték. Károkról egyelőre nem érkeztek a katasztrófavédelemhez bejelentések - közölte a katasztrófavédelem.

18.58.: Kisebb, de érezhető földrengés volt az Alpokalja északi, északkeleti részén Bük környezetében 18 órakor. Az első adatok alapján a rengés epicentruma Büktől 15-20 km-re keletre lehetett. A Richter skála szerinti, nagyjából 3-as erősségű rengést több helyen érzékelték a környéken, ezt a műszerek is rögzítették.

Az eddigi tapasztalatok alapján a következő napokban újabb utórengések lehetnek az adott térségben - írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés a seizmology.hu adataira hivatkozva.

A földmozgást, amelyet az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórumában mértek, Répcelakon többen érezték - írták. Hozzáfűzték: károkról a katasztrófavédelemhez egyelőre nem érkeztek bejelentések.

Ebben a térségben nem ritka a földmozgás. A közelmúltban többször is lehetett érezni a földrengést.

Ezekről pedig be is számoltunk lapunkban:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában