Mesejátékokat adtak elő

2022.07.25. 10:25

Pletykás asszonyok és Lúdas Matyi - Célba talált a csúzli Bozsokon - fotók

Huszonnyolcan táboroztak múlt héten a Bozsoki Plébánia és a Bozsoki Kökörcsin Egyesület szervezésében a Castanea egyesület Kneipp-házában. A Csúzlis tábor résztvevői – alsóstól a 10. osztályosig – az ötödik nap végén megint mesejátékokat adtak elő.

Tóth Kata

A mesejátékok pénteki főpróbája a kultúrházban

Forrás: Unger Tamás

Hétfőn a tábornyitó után kapták meg a gyerekek a szerepeiket – onnantól öt napjuk volt, hogy A pletykás asszonyok, A rátóti csikótojás és a Lúdas Matyi feldolgozásokat korcsoportonként megtanulják. Minden nap jutott idő próbára és még annyi minden másra. A szervezők – Darabosné Karba Katalin, Bangáné Somogyi Veronika és Frank-Sziklai Márta – pontosan megtervezték az idei tábort. 

A gyerekek többségét ismerték, az összeszokott csapatnak foglalkozásukból adódóan is kínáltak elfoglaltságot: bűnmegelőzéssel kapcsolatos játékot, kisfilmet, beszélgetéseket, nyelvi játékokat. A 28 gyerek együtt vett részt a velemi kiránduláson, Loyd atya előadásán a Szent Anna templomban, ismerkedett a mestercukrász munkájával a helyi cukrászda csokizójában és együtt voltak a táborzáró vetélkedőn is, de hét közben három csoportba osztották őket. Forgószínpadszerűen félórás blokkokban váltották egymást a foglalkozásokon, activity-ztek, pingpongoztak, kidobóztak, ország-városoztak, forgóztak, patakoztak és íjászkodtak.

Péntekre, az előadás napjára, ha lehet, még jobban összekovácsolódott a társaság. Este zsúfolásig megtelt a kultúrház terme, a szereplők sok mosolyt csaltak a nézők arcára, a bemutató után nagy tapsot kaptak. A Csúzli-dallal köszöntek el a tábortól a gyerekek. A dal egy részlete betűnként kinyomtatva talán még mindig látható a táborhelyen: „Célba talált a csúzli, sajnos el kell búcsúzni.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában