Dékánhelyettesi tisztség

2022.08.08. 18:30

A kutatásért, innovációért felel - Dékánhelyettes lett a szombathelyi prof. dr. Szidor György

Elsőként nyert el dékánhelyettesi tisztséget a szombathelyi kampuszról az Eötvös Loránd Tudományegyetemen belül prof. dr. Szidor György mérnök fizikus, a Savaria Műszaki Intézet igazgatóhelyettese.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

Az Ukrajnából származó, hét éve Szombathelyen élő egyetemi oktató kérdésünkre elmondta, hogy az informatikai kar új dékánja, dr. Kozsik Tamás erősíteni akarja a tudományos tevékenységet és olyan helyettest keresett, akinek nagy tapasztalata van a kutatás területén.

– A kutatás és innováció felelőse leszek – fejtette ki Szidor György, a szombathelyi gépészmérnökképzés BSc képzés szakfelelőse, nemzetközi ismertségű professzor, aki Kárpátalján született és tanult, majd Nyugat-Európában kutatott, mígnem 2015-ben Szombathelyen telepedett le. – Az új dékán választásában a nagydoktorim is szerepet játszott, ami most lett meg június végén, az anyagtudományok és technológiák területén világszerte elismert kutatási eredményeimet közöltem. A Magyar Tudományos Akadémia doktora lettem, oklevelet kaptam. 

Személyesen azért nem tudtam átvenni, mert akkor Franciaországban tartottam előadást egy nemzetközi konferencián a legutóbbi fejlesztésekről. Ezek újdonsága, hogy itt, Szombathelyen, a Savaria Műszaki Intézetben hoztak létre egy módszert, amely által vizsgálható, miként fejlődnek az anyag belső világában a hibák, a mért eredményekből ez egy modell alapján kiszámolható. A napokban jelent meg erről egy tudományos cikk, Szidor György indiai doktorandusz hallgatójával, Purnima Chakravartival közösen publikálta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában