Időjárás

2022.08.11. 08:34

Gomolyfelhős, mérsékelten meleg nyári nap lesz a csütörtök Vasban

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd északkelet felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatás nem terheli szervezetünket. Több órás napsütésre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről - írja a koponyeg.hu előrejelzése.

Este a Dunántúl északkeleti részén elszórtan, délebbre inkább csak elvétve várható zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati tájak fölé inkább csak késő este, éjfél körül érkezhet meg a nedvesebb, labilisabb légtömeg. A zivatarokat helyenként viharos (60-65 km/h feletti) szél, kis méretű jég, intenzív csapadék (egy-egy helyen rövidebb idő alatt ~10-20 mm) kísérheti - olvasható a met.hu-n.

Veszélyjelzés egyelőre nincs érvényben megyénk területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában