Fejlemények az ügyben

2022.08.26. 16:37

Karneváli incidens: fertőtlenítési és fűnyírási feladatok után a karnevál biztonságáért felel a szombathelyi cég

VN

A biztonsági őrök a kiürített Borok utcájában

Forrás: VN

"A biztonsági szolgálat alkalmazottja által használt hangnem és stílus a Savaria Történelmi Karnevál hangulatával és üzenetével teljes mértékben összeegyeztethetetlen ezért az érintett vendégektől elnézést kérünk mind a szervezők, mind a biztonsági szolgálat vezetősége nevében.  Az említett alkalmazott a kivizsgálást követően munkavégzés alól felmentésre került" - írta válaszában a karnevált szervező önkormányzati cég, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezetője. Hozzátette: A Borok utcája pénteken és szombaton hajnali 3 óráig, vasárnap hajnali 1 óráig várja vendégeit.  

Mint arról korábban beszámoltunk: a karnevál nyitónapján, éjszaka 1 órakor nyomdafestéket nem tűrő stílusban szólította fel távozásra a vendégeket a karnevál biztonsági szolgálatának pár munkatársa a Borok utcájában. 

Grünwald Stefánia ügyvezető kérdésünkre arra is kitért: a karnevál biztosítását minden évben a versenyszabályzatnak megfelelően, versenyeztetési eljárás keretében választják ki. Idén az Unita Armed Company Kft. adta a legalacsonyabb összegű ajánlatot.

A cég neve már ismerősen csenghet a szombathelyiek számára, hiszen 2021-ben fűnyírásra szerződtek egy másik önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társasággal, a Féhe NKft.-vel, 2020-ban pedig 48 buszmegállót fertőtlenítettek önkormányzati megbízásra. A cég akkor "50 flakon alkoholmentes, kézi fertőtlenítő gélt ajándékozott a városnak" - erről az önkormányzat honlapján is beszámoltak, miután az Unita Armed Company Kft. képviselőinek "ajándékát" Horváth Soma alpolgármester vette át és továbbította más önkormányzati társaságok felé. 

Mint arról korábban írtunk, megkerestük a karneváli ügyben a városvezetést, lesz-e következménye a csütörtök éjszakai incidensnek ám a szervezőkhöz irányítottak minket kérdéseinkkel.  

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában