Ünnep

2022.08.21. 10:51

Pávatollas üvegmozaik, koncertek és tűzijáték Szombathelyen - A Szentkirályi Napokon jártunk - fotók

A háromnapos Szentkirályi Búcsú szombati napján jártunk, ahol megrendezték a korábban vitákat gerjesztő tűzijátékot is.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

A nagy múltú búcsút 2019-ben élesztették újjá, a Szedreskertben szórakoztató programok, koncertek, céllövölde, hullámvasút, körhinta is várta a déli városrész lakóit. Szombaton a zarkaházi Szily-kastély szalonjában – ahol előző nap Dévai István kiállítása nyílt ­– a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Nóta- és Népdalkör adott telt házas műsort, megénekeltetve a közönséget is. A kastély fogadórészében Köcséné Szabó Ildikó amatőr üvegműves alkotásait láttuk, aki egy budapesti Tiffany stúdióban tanult, amint ezt az ékszerei mellett egy pávatollas üvegmozaik órája is láttatta. A Szedreskertben fellépett Meggie és Tomsa, majd a DemFer, később a küzdőteret is benépesítő szentgotthárdi Jambo zenekar.  

A napot rövid tűzijáték zárta, ami a program fénypontja volt olyan értelemben is, hogy megvilágította: mégis volt augusztus 20-án Szombathelyen tűzijáték. Az ezzel kapcsolatos vitát előzetesen az gerjesztette, hogy Nemény András polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy nem lesz, aztán kiderült, hogy a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör tervezi, hogy tart a Szentkirályi Napok keretében, a civil szervezet programját pedig kétmillió forinttal támogatja az önkormányzat.

 A civil szervezet közleményt adott ki a Tóth Kálmán frakcióvezető, a körzet önkormányzati képviselője szervezte programmal kapcsolatban, amely financiális oldalról közelítette meg a kérdést, azt közölték, hogy a tűzijátékra önkormányzati támogatást nem fordítanak, azt vállalkozói felajánlásból valósítják meg. A tűzijátékkal egyébként nem volt baj, de talán nem ártana, ha tudná a jobb kéz, mit csinál a bal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában