Olvasói panasz

2022.08.15. 17:31

Potyog a malteranyag: Válaszolt a társasházkezelő, nem kötelező a védőháló

Nem kötelező a háló használata a Szűrcsapó utca 28-34. szám alatti társasház felújításánál – tájékoztatott a társasház kezelését ellátó Szova Nzrt. annak kapcsán, hogy arról írtunk: hullik a malteranyag az autókra.

Tömbly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Mint arról múlt héten beszámoltunk: nem került védőháló az állványra, emiatt a parkoló autókra hullik a malteranyag a Szűrcsapó utcai társasház felújításánál. A házban lakó Büki Zoltán arról is beszélt, hogy a beruházás megindítása után emelkedtek a kivitelezési költségek, illetve hogy már reggel fél hétkor kezdenek a munkások.

A házkezelést végző Szova Nzrt. vezérigazgatójától, Kovács Cecíliától megtudtuk: a társasházon bádogos munkát végző vállalkozó 2022. április 4-én az anyagárak emelkedése miatt kérte a vállalkozási díj emelését. Korábbi árajánlatát még 2021 júliusában adta.

„A teljes kivitelezési munka eredeti összköltsége 1,015 százalékkal nőtt, amit a társasház közgyűlése elfogadott” – erre is kitért Kovács Cecília válaszlevelében, mint ahogy arra is, hogy a kivitelezés felügyeletére műszaki ellenőrt bíztak meg.

„A kivitelezési munka bontással nem jár, a háló használata nem kötelező” – ez is olvasható a levélben. Azt Kovács Cecília elismerte: a munkások valóban korábban kezdenek reggel, és korábban is távoznak, a délután odatűző nap miatt. A banki ügyintézéssel kapcsolatosan megtudtuk: miután a hitelfelvételről augusztus elején határozott a társasház közgyűlése, azt 60 napig bárki megtámadhatja, a hitelbírálat ez idő alatt nem kezdődhetett el, így 2021. december elején írták alá a hitelszerződést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában