Szólt a rock

2022.08.28. 07:46

Sitkétől Sitkéig élnek – Tömegek zarándokoltak pénteken és szombaton a rockfesztiválra - képgalériák

Tóth Kata

Forrás: Szendi Péter

Mint egy össznépi piknik, úgy indult pénteken este a 34. Sitkei Rockfesztivál. A hegyoldalban fűben, pléden, kempingszékeken nézelődő rockerek közül aztán mind többen közelítettek a színpadhoz a Korál Tribute Band koncertjére – Balázs Fecó egykori zenésztársai közül néhány dal erejéig Dorozsmai Péter és Fekete Tibor Samu is csatlakozott. A Kárpátiára újabb rajongók érkeztek zászlókat lengetve. Rúzsa Magdi fellépésére lett igazi tömeg – hangja a szívekbe talált. A péntek éjszakát a Rudán Joe Band zárta. 

Másnap a húzónevek közül a Moby Dick kezdett nagy lendülettel. Tömött sorokban érkeztek a rock katonái Paksi Endre hívására – az Ossian után az idén ötvenesztendős Lordnak tapsolt a hatalmasra duzzadt tömeg. A napot és az idei fesztivált a Pokolgép zárta. A fesztivált, amiről egy Győr-Moson-Sopron megyéből, Kimléről jött baráti társaság úgy beszélt: ők nem a születésnapok szerint számítják az időt, hanem Sitkétől Sitkéig élnek.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában