Elismerések

2022.08.20. 09:29

Vas megyei kitüntetetteknek is szólt a taps a Pesti Vigadóban

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adtak át pénteken a Pesti Vigadóban.

VN

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter

Forrás: MTI

Az ünnepségen Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára a Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat díjakat, majd Vitályos Eszter és Hoppál Péter, a tárca kulturális államtitkára a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat, valamint a Népművészet mestere díjakat adta át.

Mint arról már hírt adtunk, az ünnepségen Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Gráf Zsuzsanna Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész, az Angelica Leánykar alapítója és vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének tanára, a Városmajori Gimnázium zenei tagozatának alapító vezetője - Kőszeg díszpolgára.  Az ünnepségen az ugyancsak kőszegi származású Szurmayné Hortobágyi Gyöngyvér, a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc Tanszékének vezetője a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 Őrségi kitüntetettnek is szólt a taps a Pesti Vigadóban: Sülyi Péter dalszövegíró, dramaturg, közösségfejlesztő - számos őrségi fesztivál és kulturális esemény szervezője - a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Ugyancsak a Pesti Vigadóban vette át kitüntetését Hetényi Norbert, a szombathelyi Café 5 Kft. ügyvezetője, aki a helyi kulturális életet színesítő rendezvényszervezői tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapta augusztus 20. alkalmából.

Gratulálunk a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában