Tárgyalás

2022.09.28. 13:18

Ellentmondások a csalási ügyben - Tárgyaltak, de nem döntöttek Halmágyi Miklós perében

Megtartották a csalással vádolt Halmágyi Miklós - a Szombathelyi Médiaközpont egykori ügyvezetője - perének első tárgyalását a Szombathelyi Járásbíróságon.

Horváth László

Fotó: © Unger Tamás

Mint arról lapunkban beszámoltunk, Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont egykori ügyvezetője a vád szerint a valóságban meg sem történt kiküldetésekre csaknem 400 ezer forintot számoltatott el magának és többször használta jogosulatlanul a médiaközpont bankkártyáját. Ezzel újabb 400 ezer forintot is meghaladó összeggel károsította meg a céget, igaz, ebből csaknem 280 ezer forint megtérült.  

Halmágyi Miklós az előkészítő tárgyalást nem fogadta el, mivel állítása szerint nem követett el bűncselekményt. Az egykori igazgató szerdán a Szombathelyi Járásbíróságon dr. Nárai József bíró előtt tett szóbeli vallomást. Kiemelte: a kiküldetésekben megjelölt helyszíneken megjelent és a találkozók minden esetben megtörténtek. A hotel számlákkal kapcsolatban elmondta: az ott tartózkodása a médiaközpont jövőjét szolgálta. 

Döntés most nem szültetett. A bíró a november 30-ára kitűzött új tárgyalási napon további tanúkat kíván személyesen is meghallgatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában