Közönségszavazás

2022.10.02. 09:00

A dozmati lehet az Év Kilátója

Idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot az Aktív Magyarország. A lehetséges nyertesek között van a dozmati Krisztina-kilátó is.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A pályázat célja, hogy minél többen felismerjék az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és felfedezzék az ország legszebb panorámáit, leghangulatosabb turistaszállásait. Több tucat nevezés érkezett a felhívásra, ezek közül a szakmai zsűri válogatott ki kategóriánként tízet. Fő szempontjuk az volt: jó állapotú, rendezett környezetű célpontok legyenek, amelyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek. 

A tíz kilátó között ott van a különleges formájú dozmati Krisztina-kilátó is: 308 méter magasan áll. A különleges lépcsősoron feljutva különleges panoráma terül elénk, benne a kis faluval, az Arany-patak medrével, a Kőszegi-hegység és a magyar-osztrák határszakasz vonulataival. 

Aki azt szeretné, hogy a Vas megyei 11,18 méter magas terasz legyen az Év Kilátója, szavazzon: a voksok leadhatók az Aktív Magyarország közösségi oldalán, a képek kedvelésével – október 6-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában