Helyi Értékek Hete

2022.10.16. 12:03

Bemutatkoztak a váti helyi értékek - Gasztronómiai és hagyományőrző kézműves rendezvényt tartottak a kultúrházba - fotók

A Helyi Értékek Hete programsorozathoz Vát is csatlakozott, őszi tematikájú gasztronómiai és hagyományőrző kézműves rendezvényt szerveztek szombat délutánra a kultúrházba.

Polgár Patrícia

Forrás: Ohr Tibor

A rendezvényre meghívást kapott Ágh Péter, a település országgyűlési képviselője is, aki bevallotta, lelkes követője a közösségi médiában az esemény egyik főszervezőjének, a Rózsa-Vát Faluszépítő és Kulturális Egyesületnek, örömmel kíséri figyelemmel, milyen szépségeket alkotnak időről időre a helyiek. - Van mire büszkének lenni Váton, vannak helyi értékek, melyek közül talán a legnagyobb a helyiek szíve, ami a településhez köti őket – fogalmazta meg.

Rigó Ernő, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Vas megyei önkéntese ugyancsak köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy az NMI Vas Megyei Igazgatósága negyedik alkalommal hirdette meg a Helyi Értékek Hetét, melyhez összesen 80 település csatlakozott. Hozzátette, idén különösen szorgalmazták, hogy amatőr előadóművészeti közösség is fellépjen a programokon - a váti rendezvényen az „Így tedd rá!” társulat tartott táncházat.

A helyi szakköröket és azok tevékenységét, alkotásait – a helyi értékeket - Kovács Melinda közművelődési referens mutatta be: elmondta, a település egyik legrégebbi közössége a foltvarró kör, akik napjainkban főként dekorációkat készítenek. Tavaly alakult meg a váti mézeskalács szakkör, akik szebbnél szebb díszes édességeket alkotnak. A csoportok alkotásaiból kiállítás készült, a kézműves tevékenységeket az érdeklődők ki is próbálhatták a délután során. Ezen kívül tökös finomságokat is kóstolhattak, melyeket a település közössége készített el – ki sült tököt, ki muffint vitt kóstolóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában