Fejlesztés

2022.10.14. 18:15

Már nem a víz az úr - Megújult a csapadékvíz-elvezetési rendszer Kőszegszerdahelyen

Már nem a víz lesz az úr a településen – több mint 50 milliós uniós támogatásból újult meg a csapadékvíz-elvezetési rendszer.

Cseh-Egyed Bernadett

Elfolyhat a víz. Ágh Péter és Takács Péter

Forrás: Ohr Tibor

– Korábban megújult a csapadékvíz-elvezetés egy része, de a teljes védelemhez ez nem volt elég – mondta Takács Péter polgármester. Most az önkormányzati hivatal épülete előtt húzódó nyílt, mederlappal burkolt mély árok helyett zárt csapadékvíz-csatornát alakítottak ki víznyelőkkel. A Szombathelyi utcában 381 méter hosszúságban tisztítottak és burkoltak, a kapubejárókban az átereszek cserélték ki. Az Alkotmány út és Hegyi út keresztezésében víznyelő aknát telepítettek, a beszűkülő, balesetveszélyes útkanyarulatban a zárt szakasz meghosszabbításával oldották meg a csapadékvíz elvezetését. – Ezentúl kapott a település kormányzati forrást többek közt útfelújításra, orvosi eszközök beszerzésére, sportpark fejlesztésére az elmúlt években. Ki kell azonban emelni, hogy több beruházás önkormányzati és közösségi összefogással valósult meg, ami mutatja az itt élők otthonukért való tenni akarását – fogalmazott az átadón Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában