Természet, tudomány

2022.10.10. 09:22

Őszi éjjel izzik – Tini Galopp kulturális vetélkedő az ELTE SEK-en

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ rendezte meg Vas és Zala megyei csapatok részvételével az újabb Tini Galopp vetélkedőt.

Merklin Tímea

A két kategória győztesei és felkészítő tanáruk balról jobbra: Bujdosó Veronika, Kiss Laura, Wiktora Emília, Rettegi Ákos, Nagy Péter, Ludván Flórián, Iványiné Nagy Kinga

Forrás: VN/ELTE SEK

Az idei verseny célja szombathelyi kötődésű természettudósokhoz kapcsolódó emlékhelyek felkeresése, megismerése, hozzájuk kapcsolódó feladatok megoldása volt egy belvárosi séta során, továbbá a korszerű információszerzési technikák, a szövegértési kompetenciák, a tanulói gondolkodás és a team munka fejlesztése.   

A programban az általános iskolák 7-8. osztályosai és a középiskolások 9-10. évfolyamosai vettek részt, akik két kategóriában versenyeztek. Az idei vetélkedőn tizenhét Vas megyei mellett kettő Zala megyei csapat is részt vett. A vándorfüzet kitöltéséért, a vetélkedőn való részvételért minden tanuló emléklapot és könyvet kapott, kategóriánként az első három helyezett pedig az oklevél, az emléklap és az ajándékkönyv mellé értékes könyvcsomagot is. Mindkét kategóriában a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói végeztek az első helyen.   

A programot ebben az évben is kísérő rendezvények színesítették. A versenyző diákok Dr. Kúti Zsuzsanna előadását hallgathatták meg klímaváltozás témában, valamint megnyílt a Savaria Egyetemi Központ aulájában a Rum-Kastély EGYMI gyerekeinek és pedagógusainak munkáiból álló kiállítás Őszi éjjel izzik a galagonya címmel, továbbá a rumi gyermekek zenekari és énekes-táncos produkciót is bemutattak. Értékes, az empátiát, az elfogadást erősítő része ez a vetélkedőnek minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában