Dráma

2022.11.15. 15:08

Bevallotta: 16 éves burgenlandi fiatal fenyegetőzött iskolai ámokfutással

A fiatal a rendőrségi kihallgatásán azt mondta: azért hívta fel a vorarlbergi középiskolát, mert azt szerette volna megtudni, milyen helyzet áll elő, ha Ausztriában egy iskolában gyilkosság történik.

vaol.hu

Forrás: orf.at

Burgenland Németújvár (Güssing) kerületében élő 16 éres fiatal a múlt pénteken felhívta a Dornbirn-Haselstauden középiskolát. Bejelentette: gyilkosság történt az intézményben – közölte az orf.at. Kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Azt mondta, korábban az egyesült államokban történt gyilkosságokról látott filmeket. Innem eredt a kíváncsisága: tudni akarta milyen helyzet áll elő, ha Ausztriában, egy iskolában ámokfutás történik. Emiatt találomra olyan intézményt keresett, amely távol esik a szülőhelyétől. Több iskolát is felhívott, de hogy pontosan melyikeket, arra már nem emlékezett. 

A kismartoni ügyészség által elrendelt házkutatás során néhány adathordozót lefoglaltak. Ezen bizonyítékok értékelése most az iskolákhoz intézett további felhívások tisztázását szolgálja. Az állami rendőrség tájékoztatása szerint a házkutatás során fegyvert vagy veszélyes tárgyat nem találtak. A 16 éves fiatal szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában