Lehetőség

2022.11.09. 10:30

Huszonöt gyerek esélye nő a rendszeres sportolásra Ikerváron - Huszonöt pár gyermek sportcipőt oszthatnak ki a közelgő egészséghéten

Huszonöt pár gyermek sportcipőt oszthatnak ki a közelgő egészséghéten az ikervári Zichy Antónia Általános Iskolában. Egy jótékonysági akció kedvezményezettjeként esett rájuk a választás.

Vas Népe

Kissné Tarr Judit intézményvezető, Pálóczi László szakmai menedzser, Horváth Tünde testnevelő tanár az ajándék sportcipők átvételekor

Forrás: ZAÁI

A Magyar Diáksport Szövetség idén ősszel szakmai partnerként vesz részt egy jótékonysági gyermek sportcipő adományozási programban – tudtuk meg Kissné Tar Judit igazgatótól. A program a Nestlé és a SPAR közös promóciójának keretében zajlott szeptemberben. A felajánlás a vásárlók által feltöltött kódok alapján történt, és összesen 288 pár cipő felajánlásával végződött a NESTLÉ részéről. A cipőket a HERVIS szállította a programhoz, aki pedig kiegészítette a felajánlást 500 párra, hogy minden megyében egy iskolához eljusson 25 pár lábbeli. A Magyar Diáksport Szövetség vállalta a feladatot, hogy szakmai szempontok alapján eljuttatja a gyermek sportcipőket minden megyében egy-egy olyan iskolákhoz, ahová egyrészt hátrányos helyzetű családok gyermekei járnak, másrészt az MDSZ által szervezett iskolai sportprogramokban is aktívak.  

Ezen szempontok alapján Vas megyében a Zichy Antónia Általános Iskolára esett a választás. Örömmel juttatták el az intézménynek a 25 pár gyermek sportcipőt, melyeknek méretezése 28-35 közötti, és mind fiú, mind lány fazonokat tartalmaz. A diákok között szociális helyzetükhöz igazodva osztják majd szét a sportcipőket, így a mindennapos testmozgáshoz szükséges alapfelszerelés biztosításával azoknak a családoknak segítenek, ahol ez a legszükségesebb, és amelyek leginkább veszélyeztetettek a gyerekek fittségi állapotának jövőbeni alakulása szempontjából. A cipőket a tervek szerint az egészséghéten adják át az arra jogosultaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában