Nagy sikere volt

2022.12.21. 08:00

Idősek napi rendezvényt tartottak Andrásfán

Idősek napi rendezvényt tartottak a településen, amelynek nagy sikere volt, hiszen a negyvenhat helyi nyugdíjas közül szinte mindenki ott volt a programon.

Tóth Judit

V. Németh Zsolt is köszöntötte a szépkorúakat

Forrás: VN

- Andrásfa lakosságának közel egynegyede nyugdíjas korú, közülük csak azok nem vettek részt az Idősek napi rendezvényen, akik betegek, nehezen mozognak - tudtuk meg Nyáriné Mátyás Zsuzsannától, a település polgármesterétől, aki a helyi képviselőtestület tagjaival együtt önerőből szervezte meg a szépkorúaknak szóló programot. Saját maguk oldották meg a vendéglátást, maguk főztek, sütöttek az ünnepi eseményre. -Ez a nap minden évben figyelmeztet minket arra, hogy az előttünk járók már megtették azt, amit a család, a szűkebb hazájuk és az ország várt tőlük - mondta a polgármester, aki a jelentősebb fejlesztésekről is beszélt a jelenlévőknek. - V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnknek köszönöm azt a jelentős, 25 millió forintos támogatást, amellyel a településünk szebb, komfortosabb lehet. Temetőnk új kerítést kapott, felújíthattuk a hegyen az önkormányzati utat, emellett a vezetékes víz kiépítése is megtörtént azon a szakaszon. Nagy öröm, hogy idén is meg tudtuk rendezni lecsófesztiválunkat - tette hozzá.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Vasvári Zeneiskola növendékei, az Oszkói Nyugdíjas Klub színjátszó csoportja és az andrásfai Tőzike dalkör adott ünnepi műsort. 

A rendezvényen nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Bóbics Eleonórát, aki nyolc évet töltött az önkormányzat alkalmazásában.  - Nóri főként a könyvtári szolgáltatások ellátását végezte, de három éve tagja a képviselő- testületnek is. Egyik kezdeményezője volt az Összefogás Andrásfáért Egyesület és a Polgárőrség megalapításának. Munkáját mindig lelkiismeretesen végezte, ezért nagy öröm számunkra, hogy a nyugdíj mellett, részmunkaidősként továbbra is kollégánk marad - mondta a méltatásban a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában