Választás

2022.12.04. 15:02

Polgármestert választanak Kisunyomban: az előző lemondott, két jelölt van

Polgármester-választást tartanak vasárnap Kisunyomban, amire azért van szükség, mert a korábbi polgármester, Szekeres Zsuzsanna családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. Ketten indultak a polgármesteri székért: Szita Tímea és Lovranicsné Spéder Katalin méreti meg magát.

Tóth Judit

Tiborcz Miklósné adja le a szavazatát

Fotó: © Cseh Gábor

A település korábbi polgármestere november elején jelentette be lemondását, ezután nem sokkal már elkezdték előkészíteni az új választást. A függetlenként induló Szekeres Zsuzsannát 2019 októberében 131 szavazattal választották polgármesterré, ez a voksok 51,17 százalékát jelentette. Rajta kívül akkor még ketten - Odlerné Tóth Judit és Kiss Csaba - szálltak ringbe a pozícióért.

A polgármester négytagú testülettel kezdte meg és végezte a munkát, amelynek egyik tagja Szita Tímea elindult a mostani polgármester-választáson. Mellette Lovranicsné Spéder Katalin jelöltette magát, mindketten kisunyomiak, és független jelöltként vették őket nyilvántartásba.

A két polgármester-jelölt előzetesen egy fórumon mutatkozott be a kisunyomi lakosságnak. A november végén tartott összejövetelen a falu jövőjét érintő tervekről, elképzelésekről volt szó. Ezután írásos formában is megkapta a lakosság a két jelölt választási programját  - tudtuk meg.

Reggel hat óra tizenkét perckor érkezett az első szavazó a Polgármesteri Hivatalhoz, amelynek nagytermében alakították ki az egyetlen szavazókört. - A reggeli órákban még nem volt nagy mozgás, talán az idő miatt, amely borús, ködös arcát mutatta. Pedig Kisunyomban nagy a szavazókedv, 60 százalék alatt sohasem volt a részvétel, sőt, volt úgy, hogy a 78 százalékot is elérte - mondta kérdésünkre a helyi Választási Bizottság elnöke, Füzi Gábor.

A szavazókör reggel hattól este hét óráig tart nyitva, addig 368 szavazásra jogosult lakos járulhat az urnához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában