Kijáró

2023.01.15. 13:10

Elkészült a várfal és a kilátóplató Lendván

Jól halad a lendvai vár felújítása, amely egy 580 ezer euró értékű beruházás keretében valósul meg. Elkészült a várfal és a kilátóplató, a munkálatok tavasszal folytatódnak a homlokzat és a várhoz vezető utak felújításával.

Tóth Judit

Forrás: VN

Lendva község vezetői és a kivitelezéssel megbízott cég képviselői tavaly augusztus elején írták alá a lendvai vár felújítására vonatkozó szerződést. A valamivel több mint 580 ezer euró értékű beruházás - amit a műemlékvédelmi program keretében 200 ezer euróval a Kulturális Minisztérium is támogatott - az épület homlokzatának és délkeleti alagsorának felújítását, a várfal helyreállítását, kilátóplató kialakítását, valamint a csapadékvíz elvezetését és a várhoz vezető utak felújítását foglalja magába. Az építkezés szeptemberben kezdődött. Most, tekintettel az időjárási körülményekre kisebb szünetet tart a kivitelező, a munkálatok tavasszal folytatódnak. A projektet májusra kell befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában