Előadás

2023.01.29. 13:00

Idősgondozás - Igenis fel lehet készülni a végre

Szombaton délután tartotta dr. Szecsei-Nagy Klára főorvos a Kéz a kézben – Az otthoni idősgondozás lélektana című előadását, amely témája az időskor, és az arra való felkészülés volt.

BEG

Fotó: © Szendi Péter

A Boldog Brenner János Kollégium dísztermében szép számban voltak érdeklődők az előadásra, amely nagyon sok szempontból vizsgálta az öregedést, az öreg kort, az otthoni ápolást, és több halállal kapcsolatos kérdést is boncolgatott.  

Az előadó szerint a mai világban, ha valaki megéri az 50 éves kort, akkor már lehet csomagolni, de nem bőröndöket vagy ajándékot, hanem el kell kezdeni felkészülni az elkerülhetetlen végre. Ez a folyamat egyáltalán nem kell, hogy borús, szomorú vagy depresszív legyen. Szembe kell nézni azzal, hogy egy folyamatról van szó. Nagyon nehéz, de meg lehet tanulni, hogy amikor ott lesz az idő, könnyebb legyen az eltávozás.  

A jelenlévők hallhattak még sok tanulságos történetet is, amelyek célja az volt, hogy megértessék: igenis foglalkozni kell az idősekkel, és senkit sem szabad magára hagyni. Hiszen, ha elfogadjuk, ha nem, előbb utóbb majd mi is ott leszünk az ő korukban, és akkor biztosan senki nem szeretne egyedül lenni az utolsó órájában.

Fotós: © Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában