Köszöntő

2023.01.17. 19:00

Negyvenkilenc év után vonult nyugdíjba Soltész János, a polgármester is köszöntötte

Soltész János a RÉGIÓHŐ Kft. szentgotthárdi fűtője és csoportvezetője 49 év után vonult nyugdíjba. Több évtizedes munkájáért a közelmúltban polgármesteri díszoklevéllel köszöntötte Huszár Gábor polgármester.

Tóth Judit

Forrás: Szentgotthárdi Önk.

Soltész Jánosnak közel fél évszázadon keresztül a Mártírok utca 1. szám alatti kazánház volt a munkahelye, miközben a társadalmi és gazdasági változások miatt három munkahelyhez kötődve dolgozott. A korábbi Költségvetési Üzemnél kezdett 1975-ben, aztán a Vas Megyei Távhőszolgáltatónál folytatta 1996-tól, majd a körmendi központú RÉGIÓHŐ Kft. munkatársa lett 1992-től. 

-Első kézből élhettem át a technikai váltásokat, az első időkben még szénnel fűtöttünk, aminek szívlapátos mozgatásához bizony erő is kellett. Később olajra, majd a gáz szentgotthárdi bevezetése után, gázra váltottunk. A legújabb kazánokat már az informatikai rendszer segítségével üzemeltettük, ezt is külön el kellett sajátítani. A fűtési idényben folyamatosan dolgoztunk, 12/24 órás szolgálatot adtunk - mondta Soltész János, akitől a kazánok műszaki változása megkövetelte, hogy állandóan tanuljon.

János tizenhat éves korában kezdett dolgozni, minél előbb pénzt akart keresni, munka mellett tanult. Öt percre lakik a munkahelyétől, és mivel ő maga is távhős lakásban él, közvetlenül értesül, ha hiba van a rendszerben. A vezetékek elöregedése miatt „bőven volt csőtörés”, ilyenkor mindig sokat számított, hogy mennyi idő alatt lehetett kijavítani a hibát.

Németh István, a cég vezetője szerint megbízhatóság, szakértelem jó szervezőkészség jellemezte kollégáját, nála jobban kevesen ismerik a fűtési rendszert és a berendezéseket a városban, nyugdíjba vonulása után is szívesen segít, ha szükség van rá.

Soltész János feleségét korán elvesztette, két felnőtt gyermeke van, lánya orvos a megyei kórházban, fia vendéglátós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában