Árpád-házi Szent Margit napja

2023.01.18. 17:23

Próbára tették hittantudásukat Kőszegen

Január 18-a Árpád-házi Szent Margit napja. Ebből az alkalomból rendeztek hittanversenyt az egyházmegye egyházi iskolái számára a nevét viselő intézményben. A feladatok középpontjában ezúttal Szent Domonkos állt.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

Szentmisével kezdődött Szent Margit-napja Kőszegen. Székely János megyéspüspök arról beszélt: Szent Margit élete inkább az erős fáéra hasonlít, mintsem egy elkényeztetett facsemetére, amit a széltől is óvnak. Úgy fogalmazott: Szent Margit arra tanít, hogy vegyük észre, aki bajban van. Ne menjünk el mellette, hanem érezzünk együtt azzal, akit kigúnyolnak és bántanak. Ha így élünk, akár a mi életünk is olyan lesz, mint a ragyogó drágakő, mint Szent Margité. 

A régi hagyományokra visszanyúló hittanversenyre hét egyházi iskolából érkeztek a négyfős csapatok: az előzetes feladatok között képeslapkészítés és olvasnivaló szerepelt, továbbá egy összeállítást is át kellett nézniük a felsős diákoknak Szent Domonkos életéről. Ezek mellett még helyben is próbára tették tudásukat a három fős zsűri előtt. A projektnapot ebéd és egy kis játék zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában