Foglalkozás

2023.01.09. 16:00

Szabadon repülők az Agorában - Munkában a Savaria Modellező SE

Egy repülőgép törzsét alakítja méretre éppen Szépfalvi Áron szombaton délelőtt a szombathelyi Agora MSH-ban. A modellezők foglalkozásán jártunk.

Ölbei Lívia

Szépfalvi Tamás és Szépfalvi Áron. Új modell készül

Fotó: © Unger Tamás

Az emeleti teremben tartanak foglalkozásokat a modellezők: a gyerekek mellett felnőttek is hajolnak az asztal fölé. A Savaria Modellező SE rendszeres és sikeres résztvevője a különböző hatósugarú versenyeknek is: legutóbb a novemberben Zalaegerszegen megrendezett országos versenyen - szabadon repülő modelleket engedtek a magasba - értek el szép sikereket. Az Agorában Szépfalvi Tamás vezeti a foglalkozásokat.  A fiút, akit találomra megszólítunk, Szépfalvi Áronnak hívják: igen, az alma nem esik messze a fájától, a vér nem válik vízzé, a modellezés szenvedélye apáról fiúra száll. Szépfalvi Tamás kisebb modelleket vesz ki a szekrényből, Áron pedig elmondja, hogy egy készülő modell törzsét alakítja-csiszolja méretre éppen. Ez már komoly darab: akár több hónap beletelik, mire késznek nyilváníthatja. Ez az időszak pont erre való: tavasszal aztán kezdődhet a "röptetés". 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában