Közbeszerzés

2023.01.09. 13:33

Vadonatúj járművel szállítanák a szombathelyi fanyesedéket – Hét kisteherautót kíván lízingelni a Szompark

Hét új, „nullkilométeres” szállító járművet lízingelne tartósan a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. - tudtuk meg a cég Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményéből.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Hét kisteherautó operatív lízingjére és flottaüzemeltetésére írt ki közbeszerzési eljárást a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. A hirdetményt szenteste előtt egy nappal, december 23-án tették közzé a Közbeszerzési Értesítőben. Abból értesültünk: egy új, zárt áruszállító, három dupla fülkés platós, továbbá három szimpla fülkés, billenőplatós, emelődaruval felszerelt kisteherautóval újítaná járműparkját az önkormányzati társaság, 48 hónapos lízinggel. A „nullkilométeres” járművekre vonatkozó, és a flottaüzemeltetés költségét is magában foglaló ajánlatokat európai uniós közbeszerzési eljárás keretében várják. Azokkal a többi között a fű és a nyesedék szállítását, valamint a dolgozók személyszállítását kívánják megoldani.

A gazdasági társaság tavaly márciusban elfogadott üzleti tervében szó esett már arról: korszerűsítik a Szompark Kft. gépparkját, az intézkedés a járművekre is kiterjed. A 150 millió forintos fejlesztésről Izer Gábor ügyvezető igazgató és Horváth Soma alpolgármester tavaly májusban sajtótájékoztatón is beszélt.

Tavaly márciusban még úgy kalkuláltak a társaságnál bekért indikatív ajánlatokra alapozva: 2022 júliusától 2026 júniusáig (48 hónapra) a hét kisteherautó tartós bérlete maradványértékkel együtt számolva mindösszesen 117 millió forintba kerülhet a városi cégnek. A kft. akkor 2022-ben az anyagjellegű ráfordításai tekintetében 21,5 százalékos emelkedéssel kalkulált, amit nagyrészt a tehergépjárművek tartós bérleti díja okozott volna – derül ki a kft. üzleti tervéből. Ilyen költsége egyébként 2021-ben nem volt az önkormányzati társaságnak.

Ismert az is, tavaly szeptemberben „takarékossági programot” hirdetett a szombathelyi önkormányzat a városi cégeknél és intézményeknél. A Szombathelyi Parkfenntartási Kft.-t egy pontban érintette a megszorító csomag: „A Paragvári utcai telephelyen a gázfűtést legalább részben kiváltja a kft.” - áll a dokumentumban. Az új járművek tartós bérletére vonatkozó közbeszerzési eljárást ennek ellenére végül csak decemberben írták ki, így a tavalyi büdzsét a lízingelés költségei végül nem terhelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában