További egyeztetések

2023.02.15. 14:39

Lefújták a csütörtöki rendkívüli közgyűlést Szombathelyen

Tömböly Ágnes

Nagy Róbert polgármester szerint további egyeztetésekre van szükség az együttes testületi

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, rendkívüli közgyűlést hívott össze Nemény András szombathelyi polgármester csütörtökre: a söptei képviselő-testülettel tervezett együttes ülésen az önkormányzatok közötti területátadás ügye került volna napirendre. A képviselő-testületi és az azt megelőző bizottsági ülések azonban elmaradnak. 

Szerda kora délután kaptuk Nemény András tájékoztatását: a csütörtöki rendkívüli közgyűlés elmarad, miután Söpte polgármestere, Nagy Róbert levélben jelezte felé, az önkormányzat képviselő-testülete nem tud olyan létszámban részt venni az ülésen, ami a határozatképességhez elég lenne.

Megkerestük Nagy Róbertet, aki kérdésünkre elmondta: - További egyeztetésekre lenne szükség, hogy egy ilyen nagy volumenű döntést meg tudjunk hozni. Nem elégséges a következő lépéshez az, hogy egy rendkívüli testületi ülésen egyszerre eldöntsük, mi legyen - utalt a településvezető az együttes ülésen tárgyalandó előterjesztés valóban fajsúlyos, akár a régió ipari fejlődését is meghatározó témájára. Mint arról írtunk: folytatódhat a söptei és a szombathelyi önkormányzatok közötti területátadás, -átvétel. A rendkívüli ülésen újabb 227 hektár 7799 négyzetméternyi terület átadás-átvételéről kezdték volna meg a tárgyalást. Ennek részeként pedig mindkét képviselő-testületnek szándékát kell előbb kifejeznie a földterületek értékesítésére és átadás-átvételére vonatkozóan. 

Nagy Róbert nem tartja kizártnak, hogy ha településvezetői szinten folytatódnak az egyeztetések, akkor a közeljövőben sor kerüljön a szombathelyi közgyűlés és a söptei képviselő-testület együttes ülésére. Csütörtökön azonban azt nem tartják meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában