Összefoglaló

2023.02.05. 21:35

Új egészségház, mackók ajándékba, kondorfai sikertörténet, a szombathelyi vagyonnyilatkozatok, farsangi jelmezbemutató - Ez történt

Összefoglaltuk február első hetének fontosabb történéseit.

vaol.hu

Esőfelhő és vámpír-szakács – jelmezbemutatót is rendeztek a vépi Hatos-iskola farsangján - fotók, videó

A farsangi időszak kellős közepén járunk – egymást érik a jelmezbálok a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, baráti társaságokban – délelőtt a Hatos Ferenc Általános Iskolában néztük meg, minek öltöztek be a gyerekek.

Egyre drágábbak a temetések - Kevesebb a lopás, de sokan szemetelnek a vasi sírkertekben

Temetői története szinte mindenkinek van. Leginkább a kisebb-nagyobb lopások háborítják fel az embereket, de a temetési költségek is egyre nagyobb gondot okoznak a hozzátartozóknak.

Mennyit keresnek a szombathelyi képviselők - Átnéztük a vagyonnyilatkozatokat

A szombathelyi városvezetők után lássuk, mennyit keresnek a képviselők: Czeglédy Csaba továbbra is 420 millió forintot követel szerződés alapján, DK-ba átigazolt Kopcsándi József a Szova Nzrt. stratégiai igazgatójaként havi bruttó 927 ezer 300 forintot keres, a fideszes képviselők pedig jellemzően Magyar Állampapírban tartják megtakarításaikat.

A természetvédelem sikertörténete - Kondorfai bölények között jártunk - fotók, videó

A kondorfai úgynevezett vadonterületen tizennyolc, a szalafői kilátónál öt európai bölénye van az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságnak. A bölény-projekt 2017-ben indult, de az elképzelés már régebbi: húsz évvel ezelőttre, az Őrségi Nemzeti Park alapításának időszakára tehető.

Mackót kaptak ajándékba az óvodások - fotók, videó

Plüssmackóval lepte meg a Városi Vegyeskar a Dienes Lajos Katolikus Óvoda ovisait.

Új egészségház nyílt Bucsuban több, mint 130 millió forint kormányzati támogatásból - fotók

Felnőtt-, gyermek háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint védőnői szolgálat kapott helyet az új bucsui egészségházban. Több, mint 130 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz a kormány.

176 km/h-val előzött egy ámokfutó a 84-es főúton - Bemérték, bírásgot kapott

A 84-es számú főút Vas vármegyei szakaszán végzett sebesség-ellenőrzés ideje alatt 176 km/h-val hajtott végre előzési manővert egy sofőr. A Vas vármegyei egyenruhások kiszűrték a forgalomból a járművezetőt és közigazgatási bírságot is kiszabtak vele szemben.

 


 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában