Klímavédelem és a fenntarthatóság

2023.03.16. 11:00

Ne élj üvegházban program: interaktív, szemléletformáló foglalkozást tartottak felső tagozatosoknak

A város és a Jurisics-vár évek óta elkötelezett a klímavédelem és a fenntarthatóság iránt, fontosnak tartják, hogy a szemléletmódot átadják a fiatalabb generációnak is. A „Ne élj üvegházban!” programhoz kapcsolódóan a Bersek és az Árpád-házi Iskola diákjai ismerkedtek játékosan a programmal.

Tóth Kata

Forrás: VN/ Városok, Falvak Szövetsége

A KÖSZHÁZ-ban a Városok, Falvak Szövetsége titkára, Csontos Anna tartott órát két osztálynyi gyereknek, 5. és 7. osztályosoknak. Először arról beszélgettek: ki milyen jó gyakorlat mentén tesz otthon a környezetéért. Sokan beszámoltak arról, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot, a család komposztál, kulacsot használnak PET-palack helyett. 

Forrás: VN/ Városok, Falvak Szövetsége 

Utána egy kisfilmet néztek meg a diákok az elektromobilitás, az elektromos autó történetéről. Majd tableten játszottak puzzle-t, memóriajátékot, kérdezz-feleleket a környezettudatossághoz, elektromobilitáshoz, környezetvédelemhez és -szennyezéshez kapcsolódóan. – Aktívak voltak a diákok, jó volt látni, hogy nem először hallanak a témáról: az iskolában és otthon is része a mindennapjaiknak a zöld gondolat – mondta el érdeklődésünkre Csontos Anna. Hozzátette: az említett játékok és a kisfilm bárki számára elérhetők a www.okosankozlekedj.hu oldalon. 

Forrás: VN/ Városok, Falvak Szövetsége 

 

Forrás: VN/ Városok, Falvak Szövetsége 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában