A keresztény értékrend

2023.04.28. 21:22

Elindult a Polgári Estek sorozat Jánosházán

A Új rendezvénysorozat indult útjára Jánosházán Polgári Estek néven. Az első alkalmon V. Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselővel és Déri Péter esperessel beszélgetett Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke.

Pogár Patrícia

Kevy Albert, V. Németh Zsolt és Déri Péter

Pénteken 17 órára hívták ös ­ sze az érdeklődő közönséget a Meteor klubba. A beszélgetés fő témája a keresztény értékrend volt. A témaválasztás nem volt véletlen, az apropóját Ferenc pápa magyarországi látogatása adta. Déri Péter ennek kapcsán elmondta: a látogatásnak hatalmas jelentősége van amiatt, hogy a szentatya rövid időn belül másodjára tér vissza Magyarországra, ezzel pedig a világ figyelmét az országra irányítja. V. Németh Zsolt szerint ez remek igazolás arra, hogy milyen fontos, hogy személyesen győződjön meg a valóságról, hiszen hazánkat sokan igyekeznek rossz színben feltüntetni a világ előtt. A beszélgetőpartnerek szóltak arról is, hogy a szentatya a béke nagyköveteként osztozik az orosz–ukrán háború kapcsán kijelentett magyar állásponttal: a fegyverszünetet és a békét diplomáciai úton kell megteremteni. Ahhoz pedig, hogy további konfliktusok ne szülessenek, a békét az egyén és a kisebb közösségek szintjén kell megteremteni. Az est folyamán szó esett a keresztény és a magyar kultúra megőrzésének fontosságáról, amivel kapcsolatban V. Németh Zsolt úgy fogalmazott, pontosan ezeket igyekszik lerombolni lépésről lépésre az úgynevezett woke- és genderideológia. – A kereszténység toleráns mindenkivel, ezek az új nézetek azonban a tolerancia jegyében, mondván, hogy ne bántsunk meg senkit, törlik el legfontosabb értékeinket – vélekedett Déri Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában